Rozijnen toepassingen

Rozijnen zijn zoet en gezond, het is een ideale vervanging van snoep omdat ze vitaminen, mineralen en antioxidanten bevatten.

Het eten van Rozijnen en druivensiroop  heeft een gunstige invloed op de spijsvertering omdat deze wordt gestimuleerd.

Volgens wetenschappers is de kans klein dat je darmkanker krijgt, als je dagelijks
160 gram Rozijnen eet, vanwege de antioxidanten (polyfenolen).

Een onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer je regelmatig Rozijnen eet, er dan minder
pieken en dalen zijn in bloedsuikerwaarden, dit komt door de aanwezigheid van vezels en
 is hierdoor gunstig voor diabetespatiënten.

Het eten van Rozijnen en gedroogd fruit verlaagd de bloeddruk en heeft een gunstige werking voor hart-en vaatziekten.

Het consumeren van druivensiroop in gerechten, in yoghurt of op brood, verhoogd de  metabolisme en geeft energie, hierdoor heeft het een gunstige werking op je lichaam en afweersysteem.

Het eten van Rozijnen wordt aangeraden voor vrouwen in de overgang waardoor de kans op het krijgen van osteoporose verlaagd.
In Rozijnen zit een stof (resveratrol) die volgens een IC arts van het UMCG helpt tegen het Coronavirus. En het voorkomt Alzheimer en bestrijdt virus-en schimmelinfecties.

De toepassingen hebben een positief resultaat met biologische kruiden.