Kaneel toepassingen

Kaneel is een kruid en wordt al eeuwenlang gebruikt tegen ziektes als verkoudheid, diarree, menstruatiepijn, maagproblemen als indigestie, opgeblazen gevoel en misselijkheid.
Over het algemeen wordt Kaneel gebruikt in de keuken en verwerkt in gerechten.

Kaneel is goed voor het denkvermogen en verbetert de cognitieve prestaties, dit komt door het magnesium, mangaan en ijzer en ondersteunt het functioneren van het brein. 10 gr. Kaneel bevat ADH van het mineraal mangaan en 5 gr. bevat 5% van ADH aan Calcium, verder zit er geen vitaminen in Kaneel maar het heeft antibacteriële eigenschappen.

Kaneelthee en koffie met Kaneel is heerlijk en geneeskrachtig en wordt vaak in de wintermaanden gedronken.

Kaneelzeep is een heerlijk geurende zeep wat effectief is voor de gevoelige huid o.a. bij eczeem en andere huidaandoeningen door zijn genezende werking.

Doordat Kaneel antibacterieel is blijven de gerechten en producten waarin Kaneel is verwerkt
goed geconserveerd en langer houdbaar.

Kaneel bestrijdt kankercellen en vooral effectief bij lymfeklierkanker en leukemie.
Diabetespatiënten hebben veel baat bij het gebruik van Kaneel omdat het bloedsuikerspiegel stabiel blijft.
Ook bij artrose en gewrichtspijn helpt Kaneel wanneer men deze dagelijks gebruikt in dranken en gerechten.

De toepassingen hebben een positief resultaat met biologische kruiden.