RECEPTEN MET BIOLOGISCHE KRUIDEN 


Brandnetel-broccolisoep

Benodigdheden:
Voor 4 personen
100 g jonge brandnetels

2 stronkjes broccoli

2 aardappelen, geschild en in stukjes
3 eetlepels olijvenolie
1 ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, geperst
1 liter groentebouillon
zout en peper
100 ml kokosmelk

Werkwijze:

  1. Was de broccoli en brandnetelbladeren (gebruik eventueel keukenhandschoenen). Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
  2. Hak de broccoli en brandnetelbladeren fijn.
  3. Doe de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui 2 minuten en voeg daarna de knoflook toe.
  4. Doe dan de aardappels, broccoli en de bouillon erbij en laat het 5 minuten koken en ten slotte de brandnetels..
  5. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  6. Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper en kokosmelk.

Eet smakelijk!


Spinaziesalade

Benodigdheden:
Voor 2 personen
100 g jonge baby spinazie

8 st. cherrytomaten

4 st. aardbeien

1 avocado

4 st. bolletjes mini mozzarella 

2 takjes munt

2 eetlepels olijvenolie

2 eetlepels sojasaus 

20 gram pijnboompitten

Werkwijze:

  1. Was de baby spinazie en muntblaadjes en laat deze uitlekken in een vergiet.
  2. Hak de cherrytomaten en aardbeien door vieren en de avocado in reepjes.
  3. Doe de olijfolie en sojasaus in een schaal en voeg vervolgens de baby spinazie, muntblaadjes, cherrytomaten, aardbeien en avocado toe en roer deze voorzichtig door elkaar.
  4. Pluk de mini mozzarella in gewenste grote en voeg deze toe.
  5. Je kunt de pijnboompitten eerst in een droge pan roosteren en strooi deze over de salade.

Optie:

Je kunt pesto toevoegen aan de salade, natuurlijk kun je dat zelf maken met basilicum, pijnboompitten en olijfolie.

Eet smakelijk!