RECEPTEN MET BIOLOGISCHE KRUIDEN


Brandnetel-broccolisoep
Benodigdheden:
Voor 4 personen
100 g jonge brandnetels
2 stronkjes broccoli
2 aardappelen, geschild en in stukjes
3 eetlepels olijvenolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 liter groentebouillon
zout en peper
100 ml kokosmelk
Werkwijze:
- Was de broccoli en brandnetelbladeren (gebruik eventueel keukenhandschoenen). Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
- Hak de broccoli en brandnetelbladeren fijn.
- Doe de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui 2 minuten en voeg daarna de knoflook toe.
- Doe dan de aardappels, broccoli en de bouillon erbij en laat het 5 minuten koken en ten slotte de brandnetels..
- Laat de soep 5 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
- Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper en kokosmelk.
Eet smakelijk!

Spinaziesalade
Benodigdheden:
Voor 2 personen
100 g jonge baby spinazie
8 st. cherrytomaten
4 st. aardbeien
1 avocado
4 st. bolletjes mini mozzarella
2 takjes munt
2 eetlepels olijvenolie
2 eetlepels sojasaus
20 gram pijnboompitten
Werkwijze:
- Was de baby spinazie en muntblaadjes en laat deze uitlekken in een vergiet.
- Hak de cherrytomaten en aardbeien door vieren en de avocado in reepjes.
- Doe de olijfolie en sojasaus in een schaal en voeg vervolgens de baby spinazie, muntblaadjes, cherrytomaten, aardbeien en avocado toe en roer deze voorzichtig door elkaar.
- Pluk de mini mozzarella in gewenste grote en voeg deze toe.
- Je kunt de pijnboompitten eerst in een droge pan roosteren en strooi deze over de salade.
Optie:
Je kunt pesto toevoegen aan de salade, natuurlijk kun je dat zelf maken met basilicum, pijnboompitten en olijfolie.
Eet smakelijk!