Citroen toepassingen

Citroen is een slijmoplossend en antiviraal middel. In combinatie met tijm en salvia is het een antiseptica die ziektekiemen bestrijdt die in de longen en vooral in de keel leven.

Citroen bevat zuren die verantwoordelijk zijn voor het verminderen van slijm en het kalmeren van het kriebelende gevoel, irritatie en keelpijn.

Gezien zijn lage calorieën is Citroen een powerfruit met vitamine A, C, B1, B2, B3, B4 en B5 met hoge voedingswaarden en mineralen.

Citroen voorkomt hartkloppingen en zuivert het bloed, het verhelpt verstoppingen en ontstekingen in de nieren. Verlaagd het cholesterol gehalte wanneer men dagelijks een halve Citroen eet (of verwerkt in de voeding). 

Wanneer men last heeft van een slechte adem, wondjes of ontsteking in de mond, dan is Citroensap een uitkomst. 

Ook wordt Citroen gebruikt bij gewichtsbeheersing en dieet. Wanneer je dagelijks citroen verwerkt in je voeding of drinken in de vorm van een citroensapkuur, dan kan je op een verantwoorde manier afvallen en je gewicht beheersen.

Er zijn verschillende manieren dat je Citroen kunt gebruiken in de keuken o.a.; citroencake/taart, citroenpudding en het verwerken in diverse gerechten.

Natuurlijk is het heerlijk in smoothies en verkoudheidsdrankjes waar je kunt toevoegen.

De toepassingen hebben een positief resultaat met biologische kruiden.