Laurier toepassingen

Laurier heeft geneeskrachtige bestanddelen tegen gewrichtspijn, diabetes, diarree en geeft ontspanning, door het gebruik van oliën, thee en stoom.

Om je fysieke kracht te vergroten kun je de rook van een smeulend laurierblad inademen, dit geeft rust en ondersteund de genezing door zijn antibacteriële eigenschap.

Laurier heeft vocht afdrijvende eigenschappen en geeft verlichting bij een opgezwollen maag en ondersteund de spijsvertering en verlicht darmproblemen.

Laurier is goed tegen kortademigheid en stress en het lost slijm op, dus ideaal voor gebruik bij verstopte neus en ophoping van slijm in de luchtwegen.

Bij dof en futloos haar kun je Laurierolie of een aftreksel van laurier gebruiken in combinatie met een neutrale shampoo om je haar mee te wassen. Laurier biedt uitkomst bij roos en luis op een vriendelijke manier en stabiliseert de hoofdhuid. 

Je zou ook een lauriermasker voor je gezicht kunnen maken vanwege de adstringerende en kalmerende werking, hierdoor trekken de poriën samen waardoor je een egale huid krijgt.

Met een hand vol laurierblaadjes en een scheutje azijn in je badwater kun je je spieren  ontspannen dat is lekker na het sporten.

Als je een migraineaanval wilt stoppen, strijk je gewoon met een stoomstrijkijzer een paar laurierblaadjes warm. Ga liggen en leg de warme blaadjes 30 minuten op je voorhoofd: en weg is je migraine.

Laurierblaadjes onder je hoofdkussen leggen, geeft je inspiratie en dromen over de toekomst.

Laurier kun je natuurlijk ook nog altijd gewoon gebruiken bij het koken, samen met andere  kruiden trekken in de soep of stoofpot. Voor je gaat eten wel eerst het kruidenbuideltje verwijderen.

Laurier heeft een vertragende functie tegen veroudering van de huid, hiervoor zou je de laurierolie en laurierzeep kunnen gebruiken.

De toepassingen hebben een positief resultaat met biologische kruiden.