Olijfolie toepassingen

Olijfolie wordt verkregen uit de olijf, de vrucht van de Olijfboom. Van oorsprong komt het uit de Middellandse Zee en over de hele wereld geconsumeerd. Het productieproces van Olijfolie, die wordt gebruikt in voedsel, cosmetica, medicijnen en zeep, is eigenlijk heel eenvoudig.

Een eetlepel Olijfolie bevat de volgende voedingsstoffen: Calorieën: 119 Verzadigd vet: 1,86 g (14%) Enkelvoudig onverzadigd vet: 73% (voornamelijk oliezuur) Vitamine E: 1,9 mg (13% van de dagelijkse hoeveelheid nodig) Vitamine K: 8,13 microgram.

Olijfolie is een heilzaam voedsel voor de menselijke gezondheid en is rijk aan antioxidanten, het is de belangrijkste olie die oliezuur en enkelvoudig onverzadigd vetzuur bevat.

Vetzuren en antioxidanten in extra vierge Olijfolie beschermen de gezondheid van het hart en vermindert het risico op een beroerte, ze kunnen het risico op chronische ziekten en hartaandoeningen verminderen en beschermen tegen ontstekingen. Het helpt om het lichaam te beschermen tegen cellulaire schade en kanker. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, veroorzaakt het op een evenwichtige manier geen gewichtstoename en helpt om af te vallen.

Olijfolie verlaagt de bloeddruk, beschermt "slechte" LDL-cholesteroldeeltjes tegen oxidatie, verbetert de bekleding van bloedvaten en kan bloedstolling helpen voorkomen dankzij polyfenol, een soort antioxidant.

Olijfolie kan het risico op een beroerte (verlamming) verminderen wat wordt veroorzaakt door een probleem met de bloedstroom naar de hersenen als gevolg van bloedstolling of bloeding. 

Het is buitengewoon voedend voor haar en huid. Het is echter niet geschikt voor alle huidtypes. Raadpleeg voor gebruik altijd een dermatoloog, omdat dit sommige huidproblemen kan verergeren.

De toepassingen hebben een positief resultaat met biologische kruiden.