Honing toepassingen

Honing is een natuurlijk antibioticum en  kan het niveau van triglyceriden verlagen. Triglyceriden zijn vetten in het bloed die het risico op een hartaandoening vergroten.

Honing zit boordevol antioxidanten, zoals fenolen, enzymen en flavonoïden. Ze helpen zogenoemde vrije radicalen, ofwel stoffen die ons lichaam kunnen beschadigen tegen te gaan.

Ook verlagen ze het risico op een hartaanval, beroertes en kanker

Dankzij het antibacteriële effect wordt Honing gebruikt door experts in de behandeling van brandwonden, wonden, huidziekten en bij huidaandoeningen zoals psoriasis, herpes en het  beschermt tegen infecties.

Honing stimuleert wondheling en is rijk aan antioxidanten en verhoogt 'goede cholesterol-waarden en versterkt het immuunsysteem.

Honing is een nuttig natuurlijk voedsel dat sinds de oudheid als medicijn wordt gebruikt, een gezonder alternatief voor geraffineerde suiker.

Honing is een van de beste en lekkerste zalven die de natuur te bieden heeft voor keelpijn of hoest.

Honing bevat echter een hoog suikergehalte (70-80%), daarom moet het voorzichtig en beperkt worden geconsumeerd. Het kan ook botulisme veroorzaken (een ernstige voedselvergiftiging die een beroerte kan veroorzaken).

Honing mag zeker niet worden gegeven aan baby's jonger dan 12 maanden.

De toepassingen hebben een positief resultaat met biologische kruiden.